Een vrij perskanaal

Blog

Zakelijke rekening vergelijken

Als je zzp’er bent kun je er over nadenken om een zakelijke rekening te openen. Dit kan erg handig zijn, overzichtelijk en geeft een duidelijke scheiding tussen de prive kosten en zakelijke kosten. Maar welke zakelijke rekening is geschikt voor jou? Lees hier de mogelijkheden.

Verschil met een privé rekening

Met een privé rekening hoef je niet na te denken over de transacties, deze zijn natuurlijk gratis. Wanneer je een zakelijke rekening gaat openen, betaal je wel voor de transacties. Dit verschil heeft te maken met de kosten die een bank moet maken bij zakelijke klanten. Daar komt ook bij dat zakelijke klanten meer transacties hebben dan privé gebruikers. Er zijn veel verschillende aanbieders wat betreft zakelijke rekeningen. Deze verschillen onderling van prijs. Verder is na Knab, ASN bank de goedkoopste optie. Bij een zakelijke rekening via ASN bank kun je maximaal 1000 transacties doen. Alleen de prijs is natuurlijk niet het enige waar je naar moet kijken. Ook gebruiksvriendelijkheid en goede service zijn belangrijke punten. Daarom moet je niet alleen naar de prijs kijken, maar ook naar de opties qua service die de bank biedt. Al eerder werd Knab genoemd als een van de goedkopere opties. Daarnaast heeft Knab bank ook een hele goede service. Bij grote banken zoals ING, ABN Amro en Rabobank heb je vaak een uitgebreid pakket. Echter betaal je daar ook meer voor, terwijl je misschien niet alle opties nodig hebt. 

De goedkoopste optie 

Als je minder dan 1.180 transacties doet per jaar is Knab de goedkoopste zakelijke mogelijkheid. Gemiddeld doen zelfstandigen maar 160 transacties per jaar. Door een zakelijke rekening bij Knab te openen betaal je dus geen kosten per transactie maar alleen de vaste kosten per maand voor het pakket. Een nieuwe aanbieder in Nederland is N26 Business. Dit is een Europese bank die helemaal gratis is. Hierbij heb je onbeperkt gratis transacties en betaal je alleen voor geldopnames via een pinautomaat. Hierbij zijn 5 opnamen per maand gratis en daarna zijn ze €2 per opname. Het is een simpele rekening echter biedt deze bank wel alle functies die je nodig hebt als zzp’er. Ga je voor een duurzame bank? Dan is Tridos een goed idee. Duurzaamheid, transparantie en ondernemerschap is waar Tridos voor staat. 

Bij zzpdaily.nl kun je zakelijke rekening vergelijken. Bij het kiezen van een zakelijke rekening heb je dus verschillende elementen die de keuze kunnen bepalen. Zo kun je nadenken over hoeveel transacties je maakt. Zo betaal je uiteindelijk ook alleen voor wat je precies nodig hebt. 

 

Geef een reactie