Een vrij perskanaal

Blog

Wat kan je allemaal doen tijdens een weekendje weg in Zwolle

Heb je in Zwolle een hotel geboekt, alleen nog geen idee wat er allemaal te beleven valt in Zwolle? Waarschijnlijk veel meer dan je je misschien kan voorstellen! Zwolle is een leuke en verrassende stad vol met historie, natuur, cultuur en vele winkels om te shoppen. Zwolle is een historische Hanzestad met een prachtig Middeleeuws centrum waar je vele winkels kan vinden en dat omringd is door prachtige stadsparken. Je vindt er prachtige historische gevels, een prachtige stervormige stadsgracht, delen van een oude verdedigingsmuur en de beroemde Sassenpoort.

Wat moet je bezichtigen in Zwolle

Als je graag geniet van een mooi uitzicht dan kan je kiezen om de Peberbus te beklimmen. Dit is een toren uit de 15de eeuw die 76 meter hoog is. Op korte loopafstand van de toren vind je de Grote Markt waar je heerlijk kan neerploffen op een van de vele talrijke terrasjes voor een lekker drankje of wat te eten. Er zijn vele kerken die je kan bezoeken zoals de Waanders in de Broeren, in deze Gotische kerk vind je een boekwinkel en bistro. Op de Ossenmarkt vind je een Middeleeuwse kruiskerk uit 1394 en als je vanuit Zwolle richting Wijhe gaat vind je een prachtige monumentale korenmolen, de Windesheimer Molen, waar nog steeds koren gemalen wordt. Als je van cultuur houdt en musea dan zijn er enkele interessante musea die je niet mag missen. Wat denk je van het Herman Brood Museum, het Stedelijke Museum Zwolle of het Kunstmuseum Museum de Fundatie?

Welke activiteiten kan je in Zwolle doen

Als je graag eens een uitdaging aangaat dan is het perfect om Yosemite Zwolle te bezoeken. Hier vind je een van de grootste klimcentrums van Nederland. Je kan er klimmen, abseilen en kettersteigen. Als je behoefte hebt aan wat natuur en ontspanning dan kan je een van de vele stadsparken bezoeken zoals bijvoorbeeld Wezenlanden. Hier vind je speeltuinen, een klimparcours, een paviljoen met een strandje en een kinderboerderij. Ideaal als je met het gezin een weekendje weg bent. Je kan besluiten om te gaan picknicken in het park of een potje te voetballen of tennissen. Net waar je zin in hebt. In het Park de Wezenlanden wordt ieder jaar op 5 mei het Bevrijdingsfestival gevierd waar Zwolle bekend om staat. Ook in de omgeving van Zwolle zijn op een redelijke rijafstand veel natuur en leuke dorpjes te vinden die het bezoeken waard zijn.

Geef een reactie