Een vrij perskanaal

Blog

Waarom dragen we pyjamas?

Veel mensen geven hun slaapoutfit niet de aandacht die deze verdient. Tijd om je oude slaapshirt in te ruilen voor een echte pyjama. In dit artikel geef ik je alle redenen waarom!

1 Comfortabele stof

De bekendste reden waarom mensen graag pyjamas dragen tijdens het slapen is de comfortable stof. Een goede pyjama wordt vaak gemaakt van zijden, zacht flanel of een lichtgewicht katoen. Katoen is een populaire keuze omdat het zacht en hypoallergeen is. Dat maakt het ideaal voor een gevoelige huid. De stoffen zijn zeer ademend, waardoor je koel blijft. Wordt je 's nachts vaak wakker? Dan kan een goede pyjama helpen met doorslapen.

2 Warm

Pyjamas zijn perfect tegen de kou. Het dragen van een pyjama helpt je lichaam snel op te warmen in bed. Kies voor een pyjama over de hele lengte tijdens het koudere seizoen om bescherming en comfort tegen het barre weer te garanderen. Omdat de nachtkleding je warm houdt, helpt het ook om je risico op verkoudheid of griep te verlagen. Pyjamas met een strakkere pasvorm werken het beste om de warmte van de huid te verhogen.

3 Signaal voor slapen

Het aantrekken van slaapkleding als onderdeel van je routine voor het slapen gaan kan je nachtrust verbeteren. Zodra je je pyjama aantrekt krijgt je lichaam een signaal om in slaapmodus te gaan.  Het is hetzelfde gevoel als je je kleedt voor je werk en je klaarmaakt om je werk te doen. Omdat je deze nachtkleding draagt, programmeert dit je geest en lichaam om elke dag te genieten van een gezonde, rustgevende slaap. Zo maximaliseer je de herstelvoordelen van slaap.

4 Hygiëne

Wist je dat je huid continu zichzelf vernieuwt, zelfs als je slaapt? Door het dragen van de juiste nachtkleding elimineer je onnodige verspreiding van bacteriën van huidschilfers in je bed. Zorg ervoor dat je je pyjama regelmatig wast om ze schoon te houden.

5 Weekend

Niets lekkerders dan een pyjamadag. Maar dan heb je wel een pyjama nodig. Met een goede pyjama kun je comfortabel in huis blijven, maar je kunt ook het vuilnis buiten zetten, de post ophalen of aftekenen bij leveringen voor de deur terwijl je er nog steeds behoorlijk fatsoenlijk uitziet. Zo kun je extra van je vrije dag in het weekend genieten.

Pyjamas bieden dus niet alleen extreem veel comfort, maar ook andere voordelen – zoals de bevordering van een goed slaapritme, hygiene en gezondheid. En bovendien kun je met een Schiesser Pyjama gerust de deur openen voor onverwachte gasten op je luie dag.
 

Geef een reactie