Een vrij perskanaal

Blog

Versta jij mensen vaak slecht? Overweeg een gehoorapparaat.

Merk je dat je mensen in je omgeving steeds slechter gaat verstaan? Grote kans dat jouw gehoor achteruit is gegaan en dat het lastiger is om geluiden te herkennen en te verwerken. Bijna iedereen vraagt zich wel eens af of zijn gehoor slechter is geworden. Dat kan natuurlijk komen door een verkoudheid of andere reden, maar door bijvoorbeeld ouderdom wordt het gehoor niet meer beter. Overweeg een gehoorapparaat als je merkt dat je last hebt van jouw gehoor, het kan een enorme opluchting zijn als je geluiden weer beter kunt herkennen. Ondanks dat je er bijna niemand niet over hoort schaffen een heleboel mensen een gehoorapparaat aan. Je bent dus echt niet de enige en een gehoorapparaat is absoluut niet iets om je voor te hoeven schamen.

Soorten gehoorapparaten

Een gehoorapparaat is maatwerk en voor iedereen zal een bepaald soort gehoorapparaat beter aansluiten dan een andere soort. Er zijn in theorie twee soorten gehoorapparaten, namelijk een voor achter het oor en een voor in het oor. Welk type voor jou het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie, aard van het gehoorverlies en budget, maar ook de ruimte in je gehoorgang is hierop van invloed.

Het meest gebruikte gehoorapparaat is het soort voor achter het oor. Je hebt voor dit soort verschillende maten en het hoeft helemaal niet erg op te vallen. Het soort dat je in het oor draagt, is erg klein en compact en zul je dan ook nauwelijks zien zitten.

Audicien

Als je erover nadenkt om een gehoorapparaat te nemen, zul je misschien niet gelijk weten waar je moet beginnen. Er zijn verschillende audiciens waar je een hoortest kunt laten doen, vervolgens moet nog bepaald worden wat de status van je gehoor is en welk gehoorapparaat hier het beste bij aansluit. Toch hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een audicien aan huis. Je maakt een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarbij de audicien bij jou aan huis komt en hij zal dan een hoortest bij je afnemen. Aan de hand van de test en van jouw eigen eisen en wensen zal de audicien vervolgens een gehoorapparaat zoeken dat bij je past. Tijdens het adviesgesprek wordt dan besproken welke toestellen het beste bij u passen. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan, maar de audicien zal dit voor je doen. Het grote voordeel hierbij is natuurlijk ook dat je geen moeite meer hoeft te doen om zelf naar een locatie te moeten gaan waar een hoortest kan worden afgenomen. Dit kan dus gewoon lekker bij jou thuis. Daarnaast wordt het gehoorapparaat altijd in een vertrouwde omgeving afgesteld en kun je het gelijk uitproberen.

Geef een reactie