Een vrij perskanaal

Blog

Presenteer een foto in een prachtige bijpassende fotolijst

Een foto is tegenwoordig erg waardevol. Het is niet alleen maar een afbeelding, het is een herinnering aan een bepaald persoon of aan een bepaald moment. Sommige foto’s kunnen we dan ook erg waardevol vinden om te hebben. Soms kan je een foto hebben en wordt die door bepaalde omstandigheden opeens heel erg geliefd en soms heb je gewoon een foto gemaakt die je erg tof vindt. Foto’s zijn in vele levens hedendaags erg belangrijk. Het maken van een foto is tegenwoordig dan ook bijna een standaard dagelijkse taak die velen uitvoeren. Met de foto’s die je hebt kan je veel doen, je kan ze online bewaren of op de sociale mediakanalen posten, maar ook kiezen mensen er soms voor om een speciale foto in het huis tentoon te stellen. 

 

Lijstjes 

Dat kan het beste gedaan worden in fotolijsten. Een fotolijstje is eigenlijk een moderne variant van de lijst die altijd om schilderijen heen werd gedaan. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een lijst dat past bij de foto. Net zoals dat de schilderijen vaak versterkt werden door de lijst die er omheen hing, kan dat ook bij foto’s en hun lijstjes gebeuren. Zorg dus, als je een foto wilt presenteren in het huis, dat de lijst bij de foto zal passen. Uiteraard moet het formaat van de lijst met de foto kloppen, maar probeer ook om de stijl ervan te laten matchen. Bij een foto van vijftig bij zeventig wil je dus ook een fotolijst 50×70 hebben. Maar kies er juist voor dat de lijst de foto zal versterken en vise versa. 

 

En meer 

Naast een standaard vierkant of rechthoekig fotolijstje zijn er ook nog veel andere opties van Lijstentoko die thuis steeds vaker te zien zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een fotomuur. Of, wanneer je het helemaal goed wil aanpakken door meerdere soorten foto’s thuis te laten zien, kan er gekozen worden voor een collage. Hierbij zijn er dan veel verschillende fotolijstjes in verschillende soorten en maten. Deze kunnen op een ideale manier bij elkaar worden gehangen op de muur. De soorten foto’s die je in deze lijstjes gaat plaatsen kan je helemaal zelf uitkiezen. Zorg er wel voor dat de foto’s een beetje in hetzelfde thema hangen. Op deze manier zal de collage namelijk mooi samenkomen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om meerdere foto’s van een geweldige vakantie bij elkaar te hangen in de collage. 

Geef een reactie