Een vrij perskanaal

Blog

Meer schaduw in je tuin? Zo regel je dat!

Heb je afgelopen zomer een beetje genoten van je tuin? Of zijn er dingen die je eigenlijk wel wilt aanpakken voor volgend jaar? Tuinen verbouwen of aanpassen is op zich geen lastige klus als je maar een goed plan hebt liggen en ruim van te voren eraan begint. Wil je bijvoorbeeld een mooie, hoge haag aankomende zomer? Dan heeft deze uiteraard wel tijd nodig om groeien, zoiets gaat niet over één nacht ijs. Wil je juist wat meer bomen in je tuin voor meer schaduw? Ook deze zul je tijdig moeten planten. Ben je benieuwd hoe je op andere manier meer schaduw creëer in je tuin? We hebben hier verschillende ideeën voor je op een rijtje gezet.

Bouw een tuinhuis of extra schuur

Bomen zijn een ideale en vooral natuurlijke manier om meer schaduw in je tuin te creëren. Toch duurt het groeien naar de gewenste hoogte best lang, zeker als je een stekkie laat planten. Maar niet getreurd, er zijn gelukkig nog meer ideeën om schaduw in je tuin te creëren zoals door bijvoorbeeld iets extra’s in je tuin te bouwen. Een tuinhuis of extra schuur is hier een mooi voorbeeld van. Deze extra ruimte zorgt er niet alleen voor je meer schaduw creëert in je tuin maar zorgt ook nog eens voor extra ruimt. In deze ruimte kan je bijvoorbeeld je gereedschap, fietsen, scooters of andere dingen kwijt waar je op dit moment geen ruimte voor hebt. Een echte win-win situatie dus.

Koop een parasol of schaduwdoek

Heb je geen ruimte voor een tuinhuis of extra schuur? Dan zijn er uiteraard nog andere manieren om meer schaduw te creëren in je tuin. De parasol en schaduwdoek zijn hier mooie voorbeelden van. Bijna iedereen kent de parasol waarschijnlijk wel. De parasol heeft, in tegenstelling tot vroeger, een behoorlijke upgrade gehad. De parasol is niet meer een handige iets om mee te nemen naar het strand, het is een echt tuinaccessoire geworden en voor vele vooral onmisbaar. Zowel de gewone parasol als de zweefparasol zijn prima meubelen om in je tuin te hebben zodat je overal de gewenste hoeveelheid schaduw kan creëren. Dit kan uiteraard ook met een schaduwdoek maar deze is een stuk minder mobiel en minder makkelijk te verstellen waardoor het dus minder mobiel is. Toch is een schaduwdoek ook zeker een fijne oplossing, voornamelijk als jullie dicht bij het huis zitten en hier schaduw nodig hebben zonder dat er ook maar enige ruimte voor ingeleverd moet worden. Doordat een schaduwdoek wordt opgehangen hebt je nooit last van een parasolvoet die per ongeluk in de weg staat. 

Geef een reactie