Een vrij perskanaal

Blog

Online marketing verbeteren

Tegenwoordig spenderen we veel tijd online en de markt verplaatst zich ook steeds meer naar het internet. Hierdoor wordt online marketing voor bedrijven steeds belangrijker. Onder online marketing vallen alle activiteiten waarbij een boodschap via onlinekanalen wordt gedeeld over je merk, product of dienst. Deze boodschap op een effectieve en goede manier gedeeld met het internet en dus potentiële klanten. Via online marketing kan je zo zorgen voor een grotere bekendheid en wellicht potentiële klanten. Online marketing heeft veel verschillende takken. Zo is er zoekmachine marketing ook wel SEO en SEA, beter bekent als zoekmachineoptimalisatie en zoekmachine adverteren. Met zoekmachineoptimalisatie wordt er gezorgd om een website zo hoog mogelijk te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Zo wordt de website sneller gevonden en komen er meer bezoekers op de website. Bij zoekmachine adverteren wordt er betaald reclame gemaakt voor je merk, product of dienst in zoekmachines. Zo kan je als bedrijf ook beter gevonden worden. Verder is adverteren op social media ook erg populair tegenwoordig. Op platformen als Facebook, Instagram, LindedIn, Pinterest en nog vele anderen is het mogelijk om te adverteren. Deze advertenties worden vervolgens getoond aan de door jou gekozen doelgroep. Zo is het ook mogelijk om een kleine doelgroep te bereiken. 

Linkbuilding 

Een andere manier om te zorgen dat je website sneller gevonden wordt is door middel van linkbuilding. Dit houdt in dat andere websites linkjes hebben naar jouw site, waardoor je hogere posities op belangrijke zoekwoorden in zoekmachines krijgt. Helaas is dit een stuk moeilijker dan hoe het hier staat. Ook moet je goed uitkijken waar je deze linkjes plaatst. Er moet namelijk opgepast worden voor blacklinks, deze kunnen namelijk schadelijk zijn voor je site. Je kan ook linkbuilding door een ander bedrijf laten doen die er gespecialiseerd in zijn. Zij zorgen ervoor dat de linkjes naar jouw site op geschikte sites staan, zodat je website sneller gevonden wordt. Zoals door bijvoorbeeld linkbuilding uitbesteden bij Blauwe Monsters. Zij hebben door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan als linkbuilding bureau. Ze weten heel goed welke blacklinks wel en welke juist niet werken. 

Google ads uitbesteden 

Verder kan je het adverteren op internet ook uitbesteden. Het zogeheten Adwords uitbesteden. Zij halen het beste resultaat uit jouw campagnes door goed in te spelen op de juiste zoekintenties en door gebruik van winnende strategieën voor een hoge return on ad spend. Er zijn verschillende soorten Google Ads, zo kan er worden geadverteerd in de vorm van Googletekstadvertenties of via display door visueel je doelgroep aan te spreken voor een betere naamsbekendheid of door shopping door het direct verkopen van producten door middel van feedmarkting. Als laatste kan er ook door video advertenties op kanalen als YouTube worden geadverteerd.

Geef een reactie