Een vrij perskanaal

Blog

Wat voor kleding draag jij eigenlijk naar kantoor?

Strak in pak naar kantoor? Er was een tijd dat dit in iedere branche een (on)geschreven regel was. Mannen het liefst in pantalon, blouse, colbert en stropdas en vrouw in een aangesloten jurk of rok met bijbehorende blouse. Gelukkig is dat allang niet meer van deze tijd al is het in sommige bedrijven nog steeds gebruikelijk. Dit zorgt er voor dat er wel eens verwarring ontstaat over wat nou eigenlijk de juiste dresscode is voor op kantoor. Het antwoordt is waarschijnlijk simpeler dan je had gedacht; dat ligt helemaal aan het soort bedrijf waar je in werkt. Toch zijn er nog wel een aantal overkoepelende dresscodes en die zetten we graag voor je op een rijtje!

Basic casual

Vooral in de bedrijven die flink verjongt zijn afgelopen jaren of in start-up businesses zien we deze dresscode steeds meer terugkomen. Basic casual is eigenlijk gewoon een standaard casual outfit. Voor zowel de man als de vrouw houdt dat het voor onderstuk een simpele, maar nette, jeans prima is en voor het bovenstuk volstaat een aansluitende blouse, sweater of t-shirt. Deze outfit kan worden afgemaakt met een paar knappe maar rustige sneakers of sandalen waarbij de tenen niet zichtbaar zijn. Een goed voorbeeld van rustige sneakers zijn de sneakers uit de Mason Garments heren collectie. Netjes en stijlvol zonder het comfortabele gevoel kwijt te raken.

Business casual

Wanneer er in het bedrijf veel direct klantcontact is zal de dresscode een tikje zakelijker zijn. Deze dresscode wordt ook wel omschreven als business casual. Hierbij wordt de jeans vervangen door een pantalon of andere nette broek en bij de dames kan dit tevens een rok zijn met een lengte tot net iets boven de knieën. Het bovenstuk is minder onthullend en een blouse of t-shirt wordt bijvoorbeeld gecombineerd met een sweater of blazer.

Executive casual

Deze dresscode ligt het dichts tegen de traditionele dresscode aan. Een colbert of blazer is bij deze dresscode gewenst en wordt eigenlijk altijd gecombineerd met een nette blouse. Voor mannen is een nette broek gewenst en voor vrouwen een aansluitende rok met een minimale lengte tot net boven de knieën. De schoenen zijn altijd dicht en voor vrouwen het liefste een nette hak. De hakken uit de Mason Garments dames collectie zijn hier een mooi voorbeeld van. Voor mannen is een nette veterschoen een perfecte schoen voor deze look. Ook loafers zijn geschikt zolang de kleur maar niet overheersend is.

Geef een reactie