Een vrij perskanaal

Blog

Lasersnijden en graveren met hout

Hout. We zien het overal wel terugkomen. Wanneer we uit het raam naar buiten kijken, zien we we bomen, maar ook hekken en schuren die van hout zijn gemaakt, maar we zien ook steeds vaker hout binnenshuis. Een houten tafel of houten stoelen is tegenwoordig overal verkrijgbaar en wordt ook het meest gebruikt, maar weet je ook dat hout voor steeds meer dingen gebruikt wordt? In dit artikel neem ik je mee in de mogelijkheden die hout met zich meebrengt. Ben je benieuwd? Lees dan mee.

Een terugblik op het verleden versus nu 

Als we een blik werpen naar het verleden, werd hout als primair bouwmateriaal gezien en dat zien we vandaag de dag nog steeds.Tegenwoordig gebruiken we hout als bouwmateriaal. Wat het verschil is met het verleden, is dat we het hout steeds makkelijker kunnen verwerken. Zo kunnen we het hout zagen en zelf lasersnijden, wat vroeger niet mogelijk was. Omdat het zo makkelijk te verwerken is, zien we hout, in tegenstelling tot vroeger, steeds vaker als meubilair terugkomen in het decoratie thuis. Hout is dus een ideale soort om te gebruiken, puur om het gemak en de technologie van vandaag de dag heeft het nog makkelijker gemaakt.

Verschillende houtsoorten

Er zijn veel verschillende soorten hout die we vandaag de dag gebruiken voor de constructie. Tegenwoordig wordt eikenhout en notenhout gezien als de meest gebruikte houtsoorten voor constructie, maar wist je dat er nog veel meer houtsoorten zijn die gebruikt kunnen worden? Denk bijvoorbeel aan vurenhout en esdoornhout en zo zijn er nog veel meer verschillende soorten hout die je kan gebruiken. De één is idealer voor het bouwen en de ander is weer fijner om te gebruiken voor het bewerken. Kies daarom altijd de juiste houtsoort en verdiep je in de functies van verschillende houtsoorten, voor je aan de slag gaat. 

Lasersnijden

De technologie van vandaag de dag, maakt het mogelijk om hout te lasersnijden en te graveren. Het lasersnijden is ideaal voor het precies afwerken van dunne houten platen en tegenwoordig kunnen we de binnenzijde van houten platen graveren. Zo kunnen we vandaag de dag kunstwerken maken van simpele houten platen. Een lasermachine doet al het werk voor je. Jij bent alleen verantwoordelijk voor de houten platen die je wilt gebuikten voor het lasersnijden of graveren. Hout lasersnijden moet efficiënt verricht worden. Zorg ervoor de dat de platen de juiste dikte hebben. Te dikke platen zullen niet werken met een lasersnijmachine. Een dunne houten plaat 2mm is een ideale formaat voor het lasersnijden of graveren. 

Lasermachinehout.nl

Lasermachinehout.nl is gespecialiseerd in het leveren van kwalitatieve houten platen voor het lasersnijden of graveren. Ik maak zelf ook gebruik van de platen en ik raad de producten zeker aan. Ben jij dus op zoek naar kwalitatief hout voor het lasersnijden? Neem dan een kijkje op de website.

Geef een reactie