Een vrij perskanaal

Blog

Jouw perfecte vakantie in België

Ga op vakantie! Naar België! 

 

Of je nu je neus ophaalt of je wenkbrauwen optrekt; lees eerst even mee. Het klopt dat je graag op vakantie gaat, dat je al plannen had om te gaan, juist? Misschien zijn de koffers zelfs al gepakt en is het kind of de kat al naar de opvang gebracht, toch? Het enige waar je nog naar op zoek bent is een bestemming. Lees gauw mee, en wie weet vind jij jezelf wel dolgelukkig in een groepsaccommodatie Ardennen of tijdens een visvakantie in Belgie.

 

De vraag van vandaag

 

Voordat we überhaupt de beste route naar Antwerpen gaan opzoeken, nog voordat je zelfs maar die koffer dichtritst, stel jezelf eerst even een gewetensvraag (eentje die sowieso handig is om jezelf te stellen voordat je op vakantie gaat): hoe ontspan jij? Hoe kom jij tot rust? En dus; op wat voor vakantie moet je gaan? Het is goed om van tevoren van jezelf én je eventuele reisgenoten te weten op wat voor vakantie je graag gaat én wat voor vakantie je nodig hebt, want die dingen zijn ook niet altijd gelijk. Stel, je bent een sociaal dier en je gaat juist graag naar drukke steden om te genieten van het lekkere eten, de mooie winkels en het bruisende nachtleven, maar je merkt dat je al maanden niet écht tot rust kan komen. Dan is juist een tripje de natuur in misschien wel precies wat je nodig hebt. Andersom kan het natuurlijk ook; misschien ben je écht een natuurdier en heb je het liefst alleen stilte en vogelgeluiden als gezelschap, maar mis je het om onder mensen te zijn en is een uitstapje naar een bruisende stad, iets als Brussel of Gent, juist écht wat voor jou. Die verandering kan precies de rust brengen die je nodig hebt. 

 

Gouden land 

 

Nu je precies weet op wat voor vakantie je moet gaan, is het dan toch tijd om de bestemming te kiezen. Een aantal redenen om België te kiezen, behalve het overduidelijke; het is relatief goedkoop (de reis is niet zo lang), het heeft voor iedereen wat wils (van mooie natuur tot bruisende steden met veel cultuur en literatuur) én de friet is er lekker. Wat wil je nog meer?

 

Volgens mij ga jij dit jaar naar België op vakantie, en terecht ook. Veel plezier met tot rust komen, en sta jezelf dat ook toe. Fijne vakantie!

Geef een reactie