Een vrij perskanaal

Blog

Je tuin onderhouden met een volledig stappenplan: lees het hier!

Heb je dringend nood aan wat tuinonderhoud, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben een ultieme stappenplan uitgewerkt voor het onderhouden van je tuin. Dankzij deze stap voor stap handleiding zal je tuin er zo goed als nieuw uitzien en zal je genieten van een langer-dan-gemiddeld tuinseizoen. Of je nu grote of kleine onderhoudswerkzaamheden plant, wij hebben steeds het juiste advies voor je in petto.

Stap 1: Plan je onderhoud.

Het is belangrijk om van tevoren te weten wat je precies wilt doen. Maak een lijst met alle klusjes die je wilt uitvoeren en stel een tijdschema op. Maak een planning van wat je wanneer wilt doen. Hierin is het belangrijk dat je prioriteiten stelt, zodat je gemakkelijk stappen kan zetten die direct invloed hebben op je tuin.

Stap 2: Maak de tuin op orde.

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk dat je tuin opgeruimd is. Verwijder bladeren, afval, plantresten en andere rommel. Hark de tuin en pluk onkruid.

Stap 3: Planten ontdoen van schadelijke insecten.

Inspecteer al je planten en bepaal of er insecten op zitten. Als je insecten ziet, verwijder ze met behulp van milieuvriendelijke producten. Daarnaast is het belangrijk om schimmels en infecties te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan bladluis. Luis bestrijden kan gemakkelijk met verschillende producten.

Stap 4: Voer bodemverbeteringsmaatregelen uit.

Gebruik een bodemtestkit om te bepalen welke voedingsstoffen de tu organische meststoffen om de bodem te verrijken.

Stap 5: Verzorg je planten.

Verwijder dode bladeren, knip kapotte takken af en geef de planten water. Geef je planten ook regelmatig wat extra voeding, zoals compost, kunstmest of organisch afval. Heb je last van beukenbladluis? Beukenbladluis bestrijden is hierin erg belangrijk. Kijk online voor het volledige aanbod.

Stap 6: Maai het gras.

Gebruik bij voorkeur een kwaliteitsmaaier om het gras op maat te knippen. Vermijd te kort knippen, want dat kan de groei van het gras belemmeren.

Stap 7: Bescherm de planten tegen de zon.

Gebruik luifels, markiezen of parasols om de planten tegen de zon te beschermen. Dit is vooral handig als je veel zonkracht hebt.

Stap 8: Geniet van je tuin!

Nu is het tijd om te genieten van je tuin! Verzamel je familie en vrienden en geniet van het mooie weer en de prachtige tuin die je gemaakt hebt.

Hopelijk hebben we je met dit stappenplan genoeg tips gegeven om je tuin op te knappen en te onderhouden. Je bent nu klaar om te genieten van een langer tuinseizoen! Wij wensen je veel plezier!

Geef een reactie