Een vrij perskanaal

Blog

Het gezicht van uw bedrijf: de klantenservices

De klant is steeds vaker koning bij bedrijven. Uiteraard zegt ieder bedrijf dat dit het geval is, maar of dit ook daadwerkelijk wordt waargemaakt is altijd nog de vraag. Toch focussen steeds meer bedrijven zich op de behoeftes van de klanten en daardoor kiezen de consumenten steeds meer voor bedrijven die echt rekening houden met klant. Doordat er tegenwoordig ontzettend veel bedrijven zijn per sector, moeten bedrijven zich kunnen onderscheiden. Daardoor maken bedrijven steeds vaker duidelijk in hun communicatie dat de klanten en hoe zij het bedrijf ervaren erg belangrijk is voor het bedrijf. Hierom wordt er ook gebruik gemaakt van feedback van de klanten. Dit gebruiken bedrijven om hun processen en producten te verbeteren. Ook is het belangrijk dat klanten vragen kunnen stellen aan de bedrijven. Dat zorgt ervoor dat zij zich meer gewaardeerd zullen voelen. 

 

Aan de telefoon

In telefonisch opzicht is het noodzakelijk om de klanten goed te woord te kunnen staan. Hiervoor is het belangrijk dat de mensen aan de telefoon genoeg kennis hebben over het bedrijf, zodat de klant daadwerkelijk op de juiste manier te woord gestaan kan worden. Daarnaast moeten de klanten uiteraard geholpen worden op een effectieve wijze. Een telefoonaanname service kan hierbij uitstekend goed helpen. Zo kan het bedrijf goed geholpen worden door externe personen die het gezicht van het bedrijf kunnen vormen. Op deze manier hoeft het bedrijf zelf zich hier niet op te richten, wat veel vaste medewerkers en dus extra kosten zal schelen. Deze servicemedewerkers zijn altijd goed opgeleid, waardoor er op een professionele wijze gewerkt zal worden. Tevens kunnen deze mensen in de avonden en in het weekend klanten te woord staan. 

 

En in de chat

Natuurlijk gebeurt er hedendaags veel online. Daardoor sturen veel mensen op websites liever online een chat. Met vragen over producten is het in principe makkelijker om simpelweg een berichtje te sturen. De drempel om op die manier contact te zoeken is dan ook een stuk lager. Daardoor hebben online webshops steeds vaker een live chat op de website, zodat klanten sneller in contact kunnen komen met het bedrijf. Een live chat service is hiervoor de beste oplossing, zodat de klant snel contact kan opnemen met het bedrijf. Daarnaast verhoogt het hebben van een chatservice de conversies van de website, wat weer goed is voor de effectiviteit van jouw webshop. Mensen kunnen de vragen snel intypen en zij zullen daarna een reactie krijgen van één van de medewerkers die de vraag op een zo goed mogelijke wijze zal beantwoorden. 

Geef een reactie