Een vrij perskanaal

Blog

Het beste magazijn

Wanneer iemand een bedrijf start waarbij goederen verkocht worden, komt er vrijwel altijd wel een magazijn bij kijken. Hier worden alle spullen opgeborgen op een manier zodat deze snel weer gepakt kunnen worden. Het belangrijkste deel van elk magazijn is dat er snel en efficiënt mee gewerkt kan worden. Hoe krijg je het beste magazijn?

De indeling

De beste manier om een magazijn efficiënt te maken, is om de ruimte goed in te delen. Spullen die vaker gekocht worden, kunnen beter aan het begin van het magazijn geplaatst worden. Op deze manier kunnen deze goederen sneller gepakt worden, wat ervoor zorgt dat er minder tijd verloren gaat. Het is ook belangrijk om de paden tussen de rekken breed genoeg te maken voor de heftruck die gebruikt wordt. Hier kan wel wat verschil in zitten, omdat er verschillende modellen heftruck te koop zijn. Zo zijn er vorkheftrucks (goed voor binnen- en buitengebruik), meeneemheftrucks (die achterop een oplegger gelegd kunnen worden) en smalle gang heftrucks (die op smallere gangen kunnen rijden), om er zo maar een paar te noemen. Het hebben van een heftruck maakt het pakken van goederen een stuk makkelijker en efficiënter. Er kunnen zwaardere spullen worden gepakt en van grotere hoogtes.

Goede voorbereiding

Naast de indeling van het magazijn is het handig om een goede voorbereiding te hebben. Bij vele bedrijven zijn vrijdagen de rustigste dagen en maandagen de drukste. In plaats van pauze houden op vrijdag, is het handig om alvast wat voor te bereiden, zodat het maandag wat rustiger wordt. Denk hierbij aan dingen zoals voorraad tellen en aanvullen, dozen vouwen, inkoopbestellingen verwerken en het magazijn opruimen, zodat alles overzichtelijk blijft. Dit scheelt al veel werk voor de komende week!

Voorraad

Het is altijd belangrijk wanneer iedereen precies weet hoe veel voorraad er is. Per product moet er duidelijk zijn hoeveel ervan op de plank liggen, hoe veel bestellingen ervan zijn en hoe vaak dat product ingekocht wordt. Door dit duidelijk te hebben, kan de klantenservice sneller werken en is het inkoopbeleid ook meteen duidelijk.

Manier van picking

Als laatste tip is er nog de manier van picking. In dit geval wordt picking gedaan door orderpickers, die de nodige spullen uit het magazijn halen. Er zijn twee verschillende manieren om de spullen te halen. De eerste is dat iedereen één bestelling kan doen. Er kan zo weinig fout gaan en het is makkelijk te begrijpen. Dit werkt goed bij kleinere magazijnen, maar kan wel wat tijd kosten bij grotere ruimtes. De tweede manier heet ‘batch- picking’. De orderpickers kiezen verschillende orders uit en halen deze allen in één keer. De spullen worden gelijk verdeeld over bakken, zodat het niet nog uitgezocht hoeft te worden op het eind. Het is bij batch- picking wel belangrijk dat de orders duidelijk zijn opgesteld in een overzichtelijke lijst, anders kan er nog wat vergeten worden.

Hopelijk helpen deze tips om het magazijn helemaal gereed te maken, zodat de bestellingen binnen kunnen komen!

Geef een reactie