Een vrij perskanaal

Blog

Gordijnen die bij jouw woonkamer passen

Gordijnen zijn al heel snel echt een onderdeel van het interieur, dat maakt het uitkiezen van ze extra leuk, want je kan precies bepalen wat er bij de sfeer in de kamer het beste past. Er zijn verschillende soorten gordijnen waar je uit kan kiezen, waarvan de meest klassieke keuzes hieronder worden toegelicht met daarbij waarom ze wel of niet gekozen worden.

Hanggordijnen

Hanggordijnen zijn een van de meest gebruikte gordijnen. Vooral de hanggordijnen die met een ring over de rails schuiven zijn in veel woonkamers te vinden. Ze zijn makkelijk te monteren en verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. Vooral het laatste is een reden dat veel mensen voor deze soort gordijnen kiezen, met name in de woonkamer. Het geeft de mogelijkheid om de gordijnen te matchen met het interieur, preciezer dan bij andere gordijnen. Ook kan je dikte zelf bepalen aan de hand van hoe licht doorlatend je de gordijnen wilt hebben. Het is zelfs een mogelijkheid om dubbele gordijnen te nemen waardoor je het ene gordijn dicht kan laten zonder de ruimte te verduisteren, ’s avonds kun je de andere gordijnen dan ook sluiten om de kamer wel te verduisteren.

Rolgordijnen

Het tweede soort gordijn dat absoluut niet uit het lijstje van gordijnen weggelaten kan worden zijn rolgordijnen. Vaak worden deze gordijnen meer gebruikt voor de keuken en slaapkamers omdat ze een relatief praktischer zijn dan andere gordijnen. Zonder moeite rol je de gordijnen naar beneden en je kan ook makkelijk de gordijnen op de helft van het raam laten hangen zonder dat dat af doet aan het interieur. Steeds meer zie je rolgordijnen in verschillende vormen waardoor mensen toch eerder geneigd zijn om te kiezen voor deze gordijnen. Ze zijn licht, elegant en strak. En er zijn gordijnen van linnen, maar ook van meer plastic.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn populair vanwege de vele aanpassingen. Je ziet bij veel soorten gordijnen dat je ze maar op een paar manieren open kunt doen. Met jaloezieën kun je op heel veel standen het licht doorlaten, wat het super fijn in gebruik maakt. Voor elk moment van de dag is er wel een geschikt stand voor de gordijnen. Zwarte jaloezieen passen vrijwel bij elk interieur. En de lamellen verticaal is ook mogelijk! Hierdoor ogen de gordijnen net wat anders en unieker, waardoor de kamer nog persoonlijker aanvoelt. Verticale lamellen kunnen ook heel makkelijk op maat gemaakt worden waardoor ze nog beter in de woonkamer passen, of de keuken, of de slaapkamer!

Geef een reactie