Een vrij perskanaal

Blog

Een zakelijke rekening openen is belangrijk

Een zakelijke rekening openen is belangrijk vanaf het moment dat u start met uw bedrijf. Deze zakelijke rekening zorgt voor overzicht en inzicht in uw bedrijfsmatige financiën. Bij een zakelijke rekening openen zijn een paar zaken van belang: kies vooral voor een zakelijke rekening openen waar u verschillende "spaarpotjes" aan kunt hangen. Bij iedere betaalde factuur gaat u er even voor zitten en kunt u direct de juiste percentages onderbrengen op de juiste spaarrekeningen. Van iedere betaalde factuur maakt u direct de BTW over naar de speciale BTW-spaarrekening. Ook maakt u direct het juiste percentage over naar de speciale spaarrekening van de inkomstenbelasting. Als de Bealstingdienst dan bij u aanklopt, en dat doen ze regelmatig, dan kunt u zonder problemen het geld overmaken.

Nog meer spaarrekeningen bij een zakelijke rekening openen

Als zzp'er krijgt u geen vakantiegeld. Dit zult u zelf bij elkaar moeten sparen. Door nog een spaarrekening aan de zakelijke betaalrekening te hangen en daar van iedere betaalde factuur 8% van het netto bedrag op te storten, hebt u tegen de tijd dat u op vakantie gaat een mooi spaarpotje. Ook een bufferrekening is een aanrader. Met het bedrag op deze buffer(spaar)rekening kunt u onverwachte uitgaven betalen. Wanneer u zzp'er bent mag u het geld voor privézaken, maar natuurlijk ook voor zakelijke uitgaven gebruiken.

Wat te doen bij onverwachte kosten?

Het kan zijn, hoe u ook uw best doet om uw financiën goed op orde te hebben, dat er ergens iets scheef loopt. Dat u een investering moet doen waar u eigenlijk het geld nog niet voor bij elkaar hebt gespaard. Er zit dan maar één ding op: een zakelijke lening aangaan. Maar voor welke aanbieder van zakelijke leningen kiest u dan? Zakelijke lening vergelijken is van belang en kan heel veel geld schelen. Niet alleen het rentepercentage op de lening is van belang, ook andere zaken zijn van belang. Denk dan bijvoorbeeld aan de duur van de lening. 

Bereken wat u per maand kunt terugbetalen

Het is verleidelijk om een zo groot mogelijke lening te regelen. Gewoon om er zeker van te zijn dat u de investeringen kunt doen die u voor ogen hebt. Maar het is belangrijk om vooraf te bepalen welk bedrag u per maand kunt terugbetalen. Hou hier ook vooral rekening met de geldende rentes op de lening. Dit kan een groot verschil maken. Het is ook verstandig om te informeren naar een eventuele boeteclausule bij het versneld of vervroegd terugbetalen van de complete lening.

Geef een reactie