Een vrij perskanaal

Blog

Een nieuwe slaapkamer

Het is altijd leuk om te doen: je slaapkamer opnieuw inrichten. Wie houdt er nou niet van nieuwe spulletjes uitzoeken en een nieuwe, gezellige kamer in huis creëren? Vaak ben je je oude slaapkamer na een paar jaar ook helemaal beu en ben je toe aan iets nieuws. Van je slaapkamer opnieuw inrichten kun je dan helemaal blij worden. Omdat het toch ook best een flinke klus is om je slaapkamer opnieuw in te richten en je soms niet weet waar je moet beginnen, heb ik een handig stappenplan gemaakt.

De nieuwe stijl bepalen

Voordat je begint met je slaapkamer opnieuw inrichten, is het belangrijk om te bedenken welke woonstijl je mooi vindt. Elke stijl is anders en heeft zijn eigen kenmerken. Ga bij jezelf na wat je mooi vindt. Wil je de slaapkamer in dezelfde stijl houden als hij nu is, of ga je voor een andere stijl? En welke stijl gaat dat worden? Omdat de stijl de basis is van de inrichting, is het logisch om deze als eerste te bepalen. Zo kun je daarna alle andere zaken op deze stijl laten aansluiten. Een aantal bekende woonstijlen zijn: de industriële stijl, de landelijke stijl, een moderne stijl of een klassieke stijl. Nu je een woonstijl hebt gekozen die je mooi vindt, kun je een moodboard gaan maken. Dit is een creatieve manier om je slaapkamer alvast wat meer vorm te geven. Daarnaast kun je met een moodboard een goed sfeerbeeld creëren. Het klinkt misschien kinderachtig, maar interieurstylisten werken ook met een moodboard! Het is een simpele manier om een sfeer en stijl te visualiseren.

Inrichting

Als je dan je nieuwe stijl voor je slaapkamer hebt bepaald kan je verder gaan met de inrichting. Een nieuw kleurtje op de muur en misschien zelfs een nieuwe vloer? Als je basis er dan is kan je gaan kijken naar nieuwe meubels. En laten we nou eerlijk zijn, meubels uit zoeken is toch wel een van de leukste dingen om te doen. Als het goed is, heb je je bij het maken van het moodboard al enigszins georiënteerd op meubels. Je hebt waarschijnlijk dus al ideeën in je hoofd van wat voor soort meubels je wilt. Lampen zijn ook een groot onderdeel van je nieuwe slaapkamer. Eén grote warme lamp in je slaapkamer doet het meestal goed. En als je dan nog wat extra licht wilt om bijvoorbeeld je make-up bij te doen dan kan je nog een aantal LED panelen naast je spiegel hangen. Licht van voren is meestal mooier dan licht van boven of van onderen.

Geef een reactie