Een vrij perskanaal

Blog

Een ERP systeem maakt je bedrijf winstgevender

Er zijn verschillende dingen die een productie bedrijf succesvol maken. Een ervan is het gebruik van ERP productie software. Een ERP systeem heeft het niveau van vele bedrijven omhoog getild in verschillende branches, waaronder in de logistiek en productie. Er zitten een hoop voordelen verbonden aan werken met een ERP systeem. In dit artikel zetten we dan ook een aantal van deze voordelen op een rij. Maar allereerst een antwoord op de vraag:

Wat is ERP software?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Zoals de naam al doet vermoeden, helpt deze software om al je bedrijfsprocessen in kaart te brengen, te ondersteunen en besturen. Het is een informatie- en management systeem dat geliefd is bij vele bedrijven en organisaties. En dat is niet zonder reden. Een ERP systeem installeren als bedrijfssoftware brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Dankzij ERP zijn alle bedrijfsprocessen binnen de organisatie met elkaar verbonden, wat betekent dat je als bedrijf dus niet voor elke aparte afdeling aparte software hoeft te implementeren. ERP is één centrale plek die toegang biedt tot alle afdelingen en zo alles en iedereen binnen een organisatie met elkaar koppelt.

De software is aanpasbaar

ERP software bestaat uit verschillende modules en als bedrijf bepaal je welke modules je wilt gebruiken. Deze modules zijn bijvoorbeeld bedoelt voor de financiële administratie, verkoop- en relatiemanagement, workflow management, Human Resource Management, productieplanning en materiaalbehoefteplanning en nog veel meer. Je kunt een ERP systeem volledig aanpassen zodat deze aan de behoeftes van het bedrijf voldoen. Zo heb je dus de mogelijkheid om het systeem geheel persoonlijk te maken.

Alle data op één plek

Dankzij een ERP systeem als machinekamer van het bedrijf, vind je alle informatie en data terug op één centrale plek, namelijk in dit systeem. Dit betekent ook dat alle data ingevoerd wordt in dit systeem. Dit helpt bij het voorkomen van fouten die normaliter snel gemaakt kunnen worden als je meerdere mensen op meerdere plekken data laat invoeren. De kans op fouten, zowel klein als catastrofaal, kan met een ERP systeem op de plaats dus flink worden terug terug gedrongen.

Tevreden klanten en winstgevender

Bedrijven die met ERP software werken, hebben al snel gemerkt dat de klanttevredenheid gestegen is sinds ze met dit systeem werken. Dit komt omdat, dankzij het centrale systeem, afdelingen beter met elkaar kunnen samenwerken. Dit verkort de doorlooptijden omdat verschillende bedrijfsprocessen beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Zo kunnen orders veel sneller worden uitgevoerd, wat naast een hogere tevredenheid van klanten, ook nog eens tijd en dus geld bespaart. Met andere woorden: bedrijven zijn winstgevender geworden sinds ze met een ERP systeem werken.

Geef een reactie