Een vrij perskanaal

Blog

De vakantie-opties van deze zomer

Door het corona-virus waren afgelopen zomer mijn verre reizen niet te realiseren. Zo wilde ik graag Indonesië verder gaan verkennen en zou ik op safari gaan in Kenia. Dit was helaas allemaal niet mogelijk. Toch heb ik in Europa meerdere steden kunnen verkennen, namelijk Gdansk in Polen, Wenen in Oostenrijk en Bratislava in Slowakije. Ook voor de komende zomer ben ik weer mijn vakantiebestemmingen aan het plannen. Dit jaar ben ik echter beter voorbereid. Ik maak een plan waarin meerdere scenario’s zijn verwerkt waardoor ik niet voor een teleurstelling kom te staan. In deze blog bespreek ik de mogelijke vakantiebestemmingen voor deze komende zomer.

De verre opties

Uiteraard ben ik aan het dromen over de stranden van Indonesië en het lekkere eten uit Thailand. Toch probeer ik te realiseren dat dit niet de meest logische optie zal vormen binnen de bestemmingen van deze zomer. De reisplannen (vol met dag tot gag activiteiten) die ik maak, zijn echter niet voor niets. Als het deze zomer niet mogelijk is, kunnen deze zelfde activiteiten een volgend jaar wel gerealiseerd worden. Als mijn droomreizen in Azië door kunnen gaan, wil ik onder andere Bali en de nabij liggende eilanden verkennen en wil ik een kookcursus in Thailand doen.

Opties binnen Europa

Binnen Europa heb ik een aantal steden die ik nog graag wil verkennen. Als het reizen buiten Europa niet mogelijk is deze zomer, is dit dus de perfecte mogelijkheid om mijn lijstje met Europese steden af te werken. Zo staat een Stedentrip Barcelona hoog op dit lijstje. Ik wil de Sagrada Familia bezoeken, Park Güell bezoeken en uiteraard veel tapas eten. Uiteraard wil ik ook een foto maken van Gaudi’s bekende Casa Battlo en Casa Mila. Ook kan het strand natuurlijk niet ontbreken in mijn bezoek aan Barcelona. Naast Barcelona, wil ik in Europa ook Milaan nog bezoeken. Het is niet alleen de stad van de mode, maar je kan er ook nog eens heerlijk eten.

Opties binnen Nederland

Als reizen in de zomer nog steeds afgeraden zou worden, zal het reizen binnen ons eigen kikkerlandje moeten plaatsvinden. Gek genoeg ben ik nog nooit in Zeeland geweest en heb ik dus gelukkig nog een hele provincie te verkennen in eigen land. Zo heb ik gehoord dat Zierikzee een hele leuke stad is. Ook Middelburg kan natuurlijk niet ontbreken bij mijn verkenning van Zeeland. Ten slotte ga ik, als ik deze zomer binnen Nederland op vakantie ga, lekker genieten van de Zeeuwse Bolus(sen)…

Geef een reactie