Een vrij perskanaal

Blog

3 tips voor het Amsterdamse verkeer

Het verkeer in Amsterdam is, zoals veel mensen weten, enorm druk. Er rijden niet alleen auto’s, maar al het soort verkeer dat je maar kunt bedenken. Trams, bussen, auto’s, fietsen, scooters, noem maar op! Ze zeggen ook wel eens dat als je je rijbewijs haalt in Amsterdam, je overal kunt rijden. En wat mij betreft is dat meer dan waar. Als je regelmatig in Amsterdam rijdt dan leer je namelijk dat je overal op moet letten en met elke gekke situatie rekening moet houden (geen situatie te gek!). Maar mocht je nog nooit in Amsterdam hebben gereden, dan is dat ook niet erg. Het is niet zo dat het onmogelijk is, maar je kunt misschien wel wat tips gebruiken. Daarom heb ik in deze blog drie tips op een rijtje gezet voor als je gaat rijden in Amsterdam en hier niet zoveel ervaring mee hebt! 

Blijf rustig 

Mijn eerste tip is om te allen tijde rustig te blijven in het verkeer in Amsterdam. Dat klinkt misschien lastig, maar je moet tijdens het rijden (of dit nou in de auto is, op de scooter, of op de fiets) proberen het een beetje te relativeren. Want het verkeer in Amsterdam lijkt misschien enorm chaotisch, maar uiteindelijk is het ook maar een normale weg! Probeer dit dus tegen jezelf te zeggen en niet in paniek te raken, want dan gaat het natuurlijk gegarandeerd mis. Ook is haast geen goed idee als je in Amsterdam rijdt, want zoals ze zeggen: Haastige spoed is zelden goed! Onthoud deze dingen dus als je je in het Amsterdamse verkeer begeeft. 

Pak de fiets! 

Mocht je in Amsterdam rijden nou toch nog enorm stressvol pakken, dan is mijn tip om gewoon de fiets te pakken! Amsterdam staat sowieso natuurlijk bekend om de vele fietsen die er zijn en fietsen in Amsterdam is dan ook heel toegankelijk. Oke,  misschien is het wel wat drukker in Amsterdam dan in bijvoorbeeld een dorp of kleine stad. Maar als je blijft opletten is het op de fiets prima te doen! En wat ook nog een voordeel is aan fietsen in Amsterdam, is dat de fiets eigenlijk altijd voorrang heeft. Natuurlijk niet officieel volgens de regels, maar omdat het gewoon zo is gegroeid doordat er zoveel fietsen zijn! Je zult dus zien dat je best vaak zelfs bij een zebrapad, dat natuurlijk eigenlijk voor voetgangers is, op de fiets voorrang krijgt. Op die manier ben je lekker snel thuis! 

In case of emergency…

Tot slot kan het natuurlijk altijd zijn dat er een ongeluk gebeurt. Je hoopt van niet maar hoe goed je ook oplet; het kan iedereen overkomen. Ook voor als er toch iets gebeurt heb ik een aantal tips. Allereerst is het ook belangrijk om rustig te blijven en niet in paniek te raken. Dat is misschien lastig want je schrikt natuurlijk van zo’n situatie. Maar probeer te bedenken dat je met in paniek raken niets opschiet. De situatie wordt er namelijk toch niet beter van! Daarnaast is het belangrijk om de hulpdiensten in te schakelen, ook als de situatie misschien niet zo ernstig is. Behalve natuurlijk als het om enkel een deukje gaat. Maar de hulpdiensten weten goed hoe ze moeten handelen en kunnen controleren of er toch niet voor de zekerheid iemand naar het ziekenhuis moet of gecontroleerd moet worden. Tot slot is het fijn om, als de situatie tot een rechtszaak komt, een professional in de hand te nemen. Gelukkig is het heel eenvoudig om online een goede letselschade advocaat Amsterdam te vinden! 

Geef een reactie