Een vrij perskanaal

Blog

3 tips om je huis een upgrade te geven

Ben je van plan om wat te veranderen of juist een kleine upgrade te geven aan je huis, of ga je zelfs een groot deel van je volledige huis verbouwen? Dan is het slim om een aantal voorbereidingen treffen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wij raden aan om veel inspiratie op te doen via bijvoorbeeld Pinterest, YouTube en bij vrienden en familie. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is en wat echt bij jou past. Wij nemen je mee in een aantal tips en tricks die je kan gebruiken om je huis te upgraden.

Kies voor een nieuwe vloer

De vloer in je huis en erg bepalend. Een groot deel van je vloer zal zichtbaar zijn en daarom is het een goed idee om te kijken of je vloer aan vervanging toe is of dat je gewoon iets totaal nieuws wilt. Vloeren zijn erg in allerlei verschillende soorten en maten. Van tegels tot laminaat en van zwart tot lichtbruin. Voordat je begint is het verstandig om wat inspiratie op te doen via internet, je vrienden en/of familie. Laminaat gratis leggen is een verstandige keuze. Het leggen van laminaat is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het slim om te kijken wat voor soort plinten je wilt gebruiken. Ga je voor lage houten plintjes of voor hoge van bijvoorbeeld kunststof.

Ga voor een nieuwe indeling

Misschien wel de meest eenvoudige manier om je huis een upgrade te geven. Kijk goed naar de ruimte die je kan benutten. Via verschillende digitale programma’s kan je gemakkelijk de afmetingen van je huis instellen. Vervolgens kan je jouw meubels zelf neerzetten in het programma en zo passen en meten. Dit is handig aangezien je dan niet telkens fysiek hoeft te schuiven. Een nadeel van zo’n programma is dat je het resultaat niet ‘levensecht’ kan bekijken, waardoor iets ruimer kan lijken dan het daadwerkelijk is (of andersom).

Ga voor muurschilderingen

Je kan je huis een leuke upgrade geven door een bepaalde muur te verven of met een grote sticker te beplakken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een stad of een natuurlijke omgeving terug laten komen in je huis. Let er wel op dat je dit professioneel lat afdrukken voor de beste kwaliteit. Vervolgens is het goed om te bedenken waar je dit wil. Wij raden het aan om zoiets in een klein hoekje te doen, zodat het subtiel te zien is maar niet direct de sfeer in het hele huis bepaald.

Geef een reactie