Een vrij perskanaal

Blog

Is handelen in crypto verstandig?

Je kan er bijna niet meer omheen want dagelijks hoor je wel wat over de bekende cryptomunten. Ze zijn de laatste jaren enorm populair geworden en er zijn momenteel tienduizenden cryptomunten. Er zijn enkele mensen enorm rijk geworden van cryptomunten, maar dit komt vrijwel niet meer voor. Mensen die rijk geworden zijn door het handelen in cryptomunten hebben de munten meer dan tien jaar moeten bewaren. Veel mensen vragen of handelen in crypto wel verstandig is en daarom vind je hier meer informatie over handelen in crypto. 

Crypto is onvoorspelbaar 

Cryptomunten zijn zeer onvoorspelbaar en het is dus vrijwel onmogelijk om analyses te maken. Dit is wel mogelijk met aandelen of grondstoffen. De waarde van letterlijk alle cryptomunten kan enorm snel dalen, maar ook enorm snel stijgen. Het kan dus zo zijn dat je vandaag duizenden euro’s verdiend en morgen weer alles kwijt bent. Dit is een reden waarom veel handelaren cryptomunten overslaan. Zij zien dit namelijk als een enorme gok en als het om financiële opties gaat dan moet je zeker weten nooit gokken. Professionele handelaren handelen om hun brood te verdienen en met cryptomunten kunnen ze alles verliezen. 

 

Cryptomunten kunnen verboden worden

Veel mensen weten niet dat cryptomunten verboden kunnen worden door de overheid. In Europa is dit nog nooit eerder voorgekomen, maar in Aziatische landen is dat al wel het geval. Cryptomunten kunnen volgens de banken namelijk de economie van een land schaden. Veel mensen vinden dit onzin en vinden dat de banken te veel macht hebben. Echter, het is wel zo dat de Nederlandse overheid cryptomunten kan verbieden als zij er last van hebben. Als een cryptomunt in een bepaalde land verboden wordt, dan zie je dat meteen terug in de koers. Toen crypto munten in China verboden werd, is de koers met twintig tot dertig procent gezakt en heeft het een tijdje geduurd voordat dat weer hersteld was. 

Investeer nooit teveel in cryptomunten 

Als je wilt investeren of handelen in crypto, dan is het erg belangrijk dat je nooit teveel geld hiervoor gebruikt. De cryptomunten hebben zich nog lang niet bewezen op betrouwbaarheid terwijl de aandelenmarkt dat al tientallen jaren doet. Als je wilt gaan handelen in crypto, dan is het verstandig dat jij je voldoende inleest en daarnaast goed onderzoek doet naar de techniek. Elke munt heeft namelijk een andere technologie en je wilt natuurlijk weten waar jij geld in investeert. Wil je meer informatie over dit onderwerp, kijk dan op compareallbrokers.com.

Geef een reactie